Υπηρεσίες διάθεσης δεδομένων που αφορούν στις θαλάσσιες περιοχές στην Κύπρο. Τα δεδομένα προέρχονται από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και αφορούν:
1. Τεχνητή Ακτογραμμή - είναι η τομή της επιφάνειας της θάλασσας με κατασκευαστικό έργο. Έχει αποτυπωθεί από ορθοφωτοχάρτες και δορυφορικές εικόνες. Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το θεματικό επίπεδο είναι για να υποστηρίξει την κατασκευή ναυτικών χαρτών και για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό.
2. Φυσική Ακτογραμμή - είναι η τομή της επιφάνειας της θάλασσας και της Φυσικής Γήινης Επιφάνειας.
3. Ενδοπαλιρροιακή Ζώνη - Η ακτογραμμή δεν είναι σταθερή καθώς η επιφάνεια της θάλασσας συνεχώς μεταβάλεται λόγω παλίρροιας και κυμματισμού. Ετσι υπάρχει μιά ζώνη ξηράς η οποία περιβρέχεται απο την θάλασσα ανάλογα με την φάση της παλίρροιας (ενδοπαλιρροιακή ζώνη). Σε αυτό το θεματικό επίπεδο υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες. Η Κατωτάτη Ρηχία η οποία είναι η χαμηλότερη στάθμη που μπορεί να πάρει η θάλασσα και η Μέγιστη Χειμερινή Ίσαλος Γραμμή που είναι η γραμμή που αποτυπώνει την επιφάνεια κατάληψης της θάλασσας κατά τη μέγιστη πλήμμη ή κατά το χειμώνα όπου έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Η Μέγιστη Χειμερινή Ίσαλος Γραμμή συνήθως ταυτίζεται με το όριο από όπου ξεκινά η βλάστηση.Η ακτογραμμή έχει αποτυπωθεί από ορθοφωτοχάρτες και δορυφορικές εικόνες. Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το θεματικό επίπεδο είναι για να υποστηρίξει την κατασκευή ναυτικών χαρτών και για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό. Δεν συστήνεται η χρήση της για κτηματικές και νομικές εφαρμογές καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί με επιτόπου επισκέψεις.
Η διαδικασία λήψης δεδομένων υλοποιείται μέσω πακέτων αρχείων "GML". Τα δεδομένα διατίθενται επίσης μέσω υπηρεσιών WMS, ersiREST, json και SOAP. Μέσω των υπηρεσιών αυτών επιλέξτε τα επίπεδα:
SR.Shoreline_NaturalCoastline (0)SR.Shoreline_ArtificialCoastline (1)SR.InterTidalArea_InterTidalArea (2)